Muayenehanelerle İlgili Son Gelişme

 

Değerli meslektaşlarım,

Bu e-maili Ankara'dan doner donmez yaziyorum. MUAYENEHANELERIMIZ KAPATILMIYOR. Bakan Recep Akdağ, bunu temsil ettigimiz gruba duyurmamizda bir sakinca olmadigini soyledikten sonra, tum grupla paylasmak istiyoruz.

Bugun Bakan Sn Recep Akdağ'dan once meclisteki AKP doktor milletvekilleri Turkan Hanim (neonataolog), Tulay Hanım (gastroenterolog) ve Cevdet bey (kardiolog-saglik komisyonu baskani) ile gorustuk. Hepsinin tam destegini aldik.

Daha sonra Bakan ile gorustuk, yaklasik 50 dakika surdu. Kendisi bize son derece samimi, yapici ve ilgili davrandi. Yonetmeligin, asiriya kactigini kabul ettiklerini belirtti. Muayenehane hekimliginin karsisinda olmadiklarini, muayenehaneden hizmet almak isteyen milyonlarca insan oldugunun farkinda olduklarini soyledi. Asıl amaclarinin ozurlu vatandaslarin genel standartlara kavusmasi oldugunu, ancak bu yapilirken fiziki kosullarda amacin asildigini ifade etti. Bir hekimden fazlasi ayni yerde calisamaz konusunun da bir yanlis yorumlama oldugunu ifade etti. Detaylari daha sonra paylasacagiz, anacak ozeti su: MUAYENEHANELERIMIZ KAPANMIYOR. YENI BIR YONETMELIK UZERINDE CALISILACAK VE BIZIM DEGERLENDIRMEMIZE SUNULACAK. DAHA SONRA DA BELLI BIR UYUM SURESI TANINACAK.

Bunun buyuk bir sivil toplum kollektif akli ve emegi ile verilen ve kazanilan bir hak mucadelesi olduguna hic kusku yok. Tum doktor arkadaslarimizin yaratici akillari, demokratik tavirlari, bitmeyen enerjisi birlesti ve vu sonucu dogurdu.

Bu buyuk mucadelede, bizlere destegini esirgemeyen ve her etkinlikte aramizda olan İstanbul tabip odası baskanı Sn Dr Taner beye, tum yonetim kurulu uyelerine, TTB yetkililerine, odayla ozel hekimler arasindaki bagi basariyla kuran, buyuk ses getiren ve Taksime kadar cekilen KAPI fikrinin yaraticisi ozel hekimlikten sorumlu yonetim kurulu uyesi sevgili Dr Hasan beye, bu kapıyı Tunelden Taksime kadar resmen sirtlarinda tasiyarak ceken ozel hekimlik komisyonu yurutme baskani Dr Umit Beye ve Dr Ali Beye, yine yuruyusumuzde pankartimizi ve dolayisiyla davamizi en onde tasiyan Dr Samet, Dr Arda, Dr Kemal beylere, 74 yasinda bir delikanli azmi ve fikir berrakligi ile hareketimize buyuk destek veren Dr Selcuk beye, cogu zaman gorunmez isler yapan, ve iliskiler agiyla gerek basinda gerek burokraside onemli islere imza atan Dr Elif hanima, bu buyuk mucadelenin fitilini atesleyen ve bugunlere ulasmasinda buyuk katkisi olan Dr Pelin hanim ve onceki komisyon uyelerine, ve adlarini burda yazmamin mumkun olmadigi ama kalbimde herbirinin ayri yeri olan, hicbir toplantiyi kacirmadan bu mucadelenin kurmay planlarini olusturan degerli muayenehane calisma grubu uyesi doktor arkadaslarima, serbest tabipde goruslerini yazarak, olayin her yonunu ve en ince ayrintilarini gundeme tasiyarak yolumuzu cizen siz serbest tabip uyesi meslektaslarima, davanin hukuksal boyutunu basariyla savunan Meric hanim, Yılmaz bey, turgut bey ve diger cok degerli hukukcu arkadaslarımıza, ilk hukuksal isaret fisegini atan ve bu vizyonunu dalga dalga yayan Murat beye, basta Turk Jinekoloji ve Obstetri dernegi olmak uzere destek olan tum uzmanlik derneklerine, Dr gazi beyin sahsinda Tyrk hekimleri dayanisma ve dostluk dernegineozel hekimlik ve basin burolarinda mucadelenin buyuk yukunu ceken Emel ve Pinar hanimlara, bize cok muyuk medya ve PR destegi saglatyan Asaf ve kadir beylere, kampanyanin reklam ajansi ve websitesi sorumlulugunu ustlenen Aykut bey ve degerli ekibine ve bize medyayda yazilariyla ve gorsel haberleriyle kamuoyu gundemine tasiyan ve bizi savunan tum gazeteci ve yazar aydinlara sonsuz tesekkurlerimizi hepimizin adina sunmak istiyorum. Bu yazarlara tekrar tek tek tesekkur etmemiz gerekiyor e-maillerimizle.

Olay yazili hale geldikten sonra hep beraber, hepimizin katilimiyla nefis bir yaz kutlama partisini hepimiz cok hakettik, umarim kisa sure sonra organize ederiz.

Yarin olayin ayrintilarini odada konusacagiz, simdilik su kadarini soyleyerek bitiriyorum, bugun kazandigimiz sadece mevcut muayenehaneleri kurtarmadi, bircok ozelde ve kamuda calisan meslektasimizin da ilerde serbest calisabilme hakkini ve tip fakultelerindeki ve gelecek nesillerdeki genc doktor adayi arkadaslarimizin tarihten gelen temel serbest meslek hakkini da korumustur. Bu anlamda tarihsel bir onemi oldugunu dusunuyorum ve hepinizi bu tarihin parcasi olan arkadaslarim olarak sevgiyle kucakliyorum..

Dr Ibrahim Sozen